lördag 12 maj 2012

F-n vad svårt det är att rida!

Ja, att man aldrig lär sig? Det verkar inte bara vara min far som fällt en kommentar om detta, jag har hört det från fler håll nu. Föräldrar som undrar hur trögfattade barn de har när de aldrig verkar lära sig det där med ridningen och undrar hur länge ridlärarn ska behöva betalas?!

Efter en ganska slapp vecka för Curt (några dagars skritt och sen full galopp i skogen på torsdagen och jogging och lösgörande på fredagen) så red vi lektion idag. Intentionen var att inte rida jättehårt, men jag vet inte om Curt instämmer. Han var löddrig på halsen, under sadeln, mellan bakbenen och i munnen. Härligt att jobba ordentligt! Vi tränade för Eva och som vanligt var hon petig. Fram för skänkeln, ändra på tempot, ställ igenom bättre, fram för skänkeln och ändra på tempot och ställ igenom bättre igen! Rid bättre i hörnen, korta tyglarna, och stäm av så han inte blir lång. Puh! Att det ska vara så svårt??? Curt kändes i alla fall oförskämt bra efter så många dagars slappande. Självklart lite för lång i början men mjuk och fin och kom ihop bra allt eftersom. Vi tränade slutor med tempoändringar och återigen arbetspiruetter med bättre böjning. I traven/piaffen provade Eva att gå lite bakom med långpisken och Curt tyckte det var rätt ok. Vi har inte gjort det förut då vi mest tyckt att han blivit spänd och långsam! Tränade några svaga travslutor också med mellantravskänsla och ökade krav på böjningen. Det tar sig! Curt blir nästan alltid så otroligt nöjd med sig själv efter ett träningspass och det är nästan det häftigaste av alltihop!

Red lite på Good idag också. Igår blev det så väldigt sent så han fick vila. Idag blev det social träning eftersom ridhuset iordningsställdes infor morgondagens tävlingar på Hogsta samtidigt som vi red. Högtalarsystemet testades och bord och stolar bars omkring. Vi kan nog konstatera att Goods spänningar förhoppningsvis är helt borta då han även klarade det utan problem. Känns skönt! Övade galoppfattningar och avbrott, skänkelvikningar och mellantrav. Måste medge att han känns lite stor då jag ska göra mellantrav... ;)
Nu har också matte Lena kommit hem. Undra vem som saknats mest? Lena eller Good?

Har varit långa dagar flera dagar i rad och det blir nog även morgondagen på grund av tävlingarna. Imorse var jag också på ryttis och hjäpte några ambitiösa elever där. Det är nog så att uttrycket "tiden går fort när man har roligt" stämmer! Det enda dumma är nog att man inte är så bra på att vara social med människor som man inte träffar dagligen i stallet. Tiden räcker helt enkelt inte till och man jobbar som mest när andra är lediga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar