onsdag 8 augusti 2012

OS-inspirerad

En liten kortis till på kvällskvisten. Det är underbart när det går mästerskap, man blir alltid så inspirerad! Vilka ritter de framför! Och Valegro och Charlotte. Vad ska man säga? Vilken häst och vilken fantastisk ryttarinna!!

En av de största lärdomarna som kom igår var när vi såg Edward rida. Helt plötsligt fick "hörnpasseringar" ett nytt ansikte. Vi konstaterade att ur hörnet och fram till första bokstaven fick han hela tiden in tre till fyra galoppsprång. Då är man ganska väl ute i hörnet. Jämför det mot att istället välta igenom hörnet, minst en meter från själva hörnet så att man får till mellan ett halvt och ett galoppsprång innan första bokstaven. Tänk er själva hur mycket lättare det är att vara förberedd till nästa rörelse då när man har flera språng ur hörnet och även på själva kortsidan som ju också blir mycket längre! Addera till detta även effekten man också får att rida så långt ut i hörnet, hur formad och samlad hästen blir varje gång. Nästan så man kalla det fusk! ;)

Ni kan ju bara gissa vad Curt fick träna just idag och vad effekten av det blev! :)

1 kommentar:

  1. Väldigt intressant läsning! Tog upp en youtube med EG och det stämde faktiskt! Att han hinner med tre språng!! Nu ska jag vara noggrannare! L

    SvaraRadera