måndag 17 september 2012

Curt duktig på Djursholms elitdressyr

En körig vecka och ännu körigare helg är nu över. Jag somnade halv nio igår och sov över tio timmar. Mycket sällsynt! Finns mycket att skriva om men jag ägnar detta inlägg åt Curtans deltagande på Djursholms elitdressyr.

Jag strök mig på fredagen, det hanns helt enkelt inte med och jag kände mig inte tillräckligt förberedd. Igår, söndag, var det Intermediaire1 på programmet och det kan vi ta på rutin... ;) Plus att jag ju faktiskt hunnit rida ordentligt både fredag och lördag. Dock blev det bara en start under helgen och oftast är det inte helgens första start som blir bäst. Men så fick det bli och bara att gilla läget. Eftersom bilen havererat och transporten var kvar i Skåne fick jag låna en lastbil av mina stallkamrater, väldigt snällt! Jag valde att rida fram på utebanan, eftersom framridningsrihuset på Djursholm är väldigt litet. Curt kändes faktiskt ganska bra. Vi skrittade upp till lilla ridhuset så jag hade ungefär fem minuter kvar till start men när jag kom in där så bytte min knasiga Cortez-häst skepnad. Han blev spänd, hela han blev som ett spett, och gick varken gasa eller bromsa på. Traven blev galopp och galopp blev mest byten hit och dit. Jättekul! Jag försökte rida kreativt och få honom framåt men tyckte väl att jag lyckades sådär på de minuter jag hade på mig. Och så var det min tur att gå in...
Väl inne i stora ridhuset så kändes det genast bättre, fortfarande lite spänd men nu påverkbar. Jag försökte tala om för honom innan startsignalen att han MÅSTE lyssna på mig, och snabbt nog var det dags att starta. Vi gjorde faktiskt en helt ok runda! Jag gladdes åt att jag i travdelen låg på 70% eftersom jag tidigare i år inte riktigt fått till honom i traven. Galoppen gick också bra. Tyvärr slängde han in fyra byten i varje på kortsidan efter bytena i vart tredje. Serien var jättefin och jag såg på protokollet atthan först fått 7,5 eller 8 men att det sedan ändrades till 4. Kostsamt. Vi slutade på 68 % och fick åttondeplaceringen. Klassen var ett riktigt "getingbo" och det var tätt mellan placeringarna.

Tävlingarna på Djursholm var såklart superbra arrangerade!!! Allt fungerar kanon. Det fanns ett torg utanför ridhuset med utställare, massor av spornsorer, en "VIP-hörna" i kafeterian där vi ryttare får god mat och fika. Funktionärerna verkar vara hur många som helst och på ett gott humör. Vår klass sponsrades av Hästbiten och Helena och Christer Olsson.

Jag lägger in lite bilder från ritten. Det kommer kanske en video sedan också. Bilderna är fotade av Eva Jansson.





2 kommentarer: